Eperdzsem Eperföld 2017

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Eperdzsem

Receptek
Eperdzsem

Eperdzsem , ahogy a nagymamám készítette


Hozzávalók:

1 kg eper,
90 dkg kristálycukor,
2 evőkanál citromlé
csipet szalicil

Elkészítés:

Az eper csumáját kiszedjük, a gyümölcsöt folyó vízben alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, megszárítjuk, majd lábasba tesszük, rászórjuk a cukrot, és egy éjszakán át állni hagyjuk. Hozzáöntjük a citromlevet, és 45 percig állandóan kevergetve főzzük. Amikor kocsonyásodni kezd  amit egy hideg kistányérra csurgatott lekvárcseppel ellenőrizhetünk  leszedjük a habját, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd üvegekbe töltjük, pici szalicilt két celofán közé rakunk , lekötjük az üvegeket, és száraz  dunsztba rakjuk.

 
 
 
 

Készítette: www.pc-tavsegely.hu
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz