Eperfagylalt Eperföld 2017

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Eperfagylalt

Receptek
Eperfagylalt

Hozzávalók:


50 dkg földieper
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 ek citromlé
50 dkg mascarpone sajt
125 ml tejszín


Az eperszemeket megmossuk, megtisztítjuk. Botmixerrel, vagy turmix géppel pürésítjük. A tejszínből habot készítünk, majd hozzákeverjük a mascarponét. Az elkevert tejszínhabhoz hozzáadjuk a pürésített epret, vaníliás cukrot, cukrot, és a citromlevet. Fagylaltgépbe öntjük, majd hutobe tesszük. Ha nincsen fagylaltgépünk, keverjük el alaposan, s úgy helyezzük a mélyhűtőbe. Eperkockákkal- vagy szeletekkel díszítjük, tejszínhabbal tálaljuk.

 
 
 
 

Készítette: www.pc-tavsegely.hu
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz