Eperlekvár Eperföld 2017

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Eperlekvár

Receptek
Eperlekvár

1 kg eper

1/2 kg cukor

Az epret alaposan megtisztítjuk, lábasba tesszük, kicsit krumplinyomóval megtörjük, majd folytonos kavargartás mellett felforraljuk, 20 percig kell főzni. Ezután hozzáadjuk a cukrot és megvárjuk, amíg felforr és újabb 20 percig egyfolytában kavarjuk, hogy le ne égjen. Üvegbe töltjük, alaposan lezárjuk (legjobb erre a celofán), majd dunsztba tesszük és egy napig benne is hagyjuk.

Dunsztbatétel: az üvegeket lefedve, sűrűn egymás mellé tesszük, majd alaposan körbebugyoláljuk takarókkal, esetleg ráborítunk egy nagy tollpárnát. A teljes kihülésig ebben hagyni.

 
 
 
 

Készítette: www.pc-tavsegely.hu
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz