Epres palacsinta Eperföld 2017

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Epres palacsinta

Receptek
Epres palacsinta

Hozzávalók:

Palacsinta tészta
1 cs vaniliás cukor
? kg friss földieper
2 ek porcukor
4 gombóc vaníliafagylalt

Elkészítés:

A palacsinta tésztához keverjük a vaniliás cukrot. A tésztából vékony palacsintákat sütünk. Az epret turmix gép, vagy botmixer segítségével pürésítjük, s hozzáadjuk a porcukrot. (Ízlés szerint helyettesíthetjük megfelelő mennyiségű édesítőszerrel, vagy mézzel is.) Az elkészült palacsintát vékonyan megkenjük a pürével, majd negyedbe (háromszög alakúra) hajtjuk. A tetejét is pürével leöntjük, s szeletelt eperrel, esetleg csokoládé forgáccsal díszítjük. Mellé helyezzük a vanília fagylaltot.

 
 
 
 

Készítette: www.pc-tavsegely.hu
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz