Epres tiramisu Eperföld 2017

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Epres tiramisu

Receptek
Epres tiramisu

Epres tiramisu egyszerűen


Hozzávalók:

1 kg eper
300 g krémtúró
500 g mascarpone
2 cs vaniliás cukor
3 dl tejszín
4 ek. cukor
250 g babapiskóta
kakaó a tetejére

Elkészítés:

1. A krémtúrót, a mascarponét, vaníliás cukrot egy tálban simára keverjük. A tejszínt keményre felverjük, a krémhez keverjük. További felhasználásig hidegre tesszük.
2. Az epret megmossuk, zöld részét kivágjuk. Kb. a felét a cukorral pürésítjük. A maradékot felkockázzuk és a püréhez keverjük.
3. Egy négyszögletes formába a babapiskóta felét lerakjuk, a fele  pürésített epret ráöntjük, majd a mascarpone krém felével beborítjuk. Ezt követően ismét babapiskóta, eperpüré, s a mascarponekrém.
Az epres tiramisut legalább 3 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
4. Tálalás előtt kakaóval, reszelt csokoládéval meghintjük


 
 
 
 

Készítette: www.pc-tavsegely.hu
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz